Insamling av matavfall

Här följer viktig information om

Snart ska vi sortera ut matavfallet, separat från restavfallet. Innan den första snön faller kommer det att finnas speciella bruna avfallskärl uppställda utanför fastigheterna. Insamling av matavfall införs efter regeringsbeslut, utifrån lokala miljömål.
Nytt är att det tillkommer en avfallspåse för ditt matavfall att göra plats för i köket, samt ett brunt kärl utanför fastigheten att slänga matavfallspåsen i. När det är dags för dig att börja sortera ut matavfallet kommer du att få ett startpaket av oss med allt du behöver för att komma igång. Det innehåller matavfallspåsar, påshållare, slaskskrapa och information.

Hur kommer jag igång?
När du har fått ditt startpaket sätter du en matavfallspåse i påshållaren och placera den på lämplig
plats i köket och du är igång!

Vad är matavfall?
I matavfallspåsen ska du slänga alla typer av matrester, kalla som varma: pasta, ris, potatisskal, ost och pålägg, fisk och skaldjursrester, grönsaker och frukt, mögligt bröd, kex, kakor, godis, tepåsar, kaffesump (och kaffefilter), köttrester, äggskal och hushållspapper.
Tänk på att inte slänga t.ex. cigarettfimpar, tuggummi, bomull, kattsand, dammsugarpåsen eller plast, metall och glas i matavfallspåsen.

Var slänger jag avfallspåsen?
När påsen är full (inte högre upp än till markeringen) försluter du den ordentligt och slänger i det bruna
avfallskärlet.